PODRADIO (mp3)

Nu kan du lyssna på radio när du vill, var du vill och hur du vill. Den nya radiotrenden heter podradio, och bland annat Sveriges Radio satsar stenhårt på tekniken, mest P1.

Grundtanken med podradio är att du prenumererar på de radioprogram du är intresserad av. Och programmen levereras till din dator gratis, bara du har en Internetuppkoppling.

Men förutsättningen är att du har ett podradio-program. Radioprogrammen sparas i en mapp på din dator som mp3-filer, vilket betyder att du kan ladda över radioprogrammen till din mp3-spelare.

Här kan du få litet support på engelska!


Du hämtar programmet (iPodder version 2.1) på adressen:
http://ipodder.sourceforge.net/update/iPodder21.php
Välj Spara och spar den exempelvis på skrivbordet. Kör, som alltid, en viruskoll på filen innan du startar installationen. När viruskollen är klar så dubbelklickar du på den för att starta installationen. När installationen är klar har du fått en genväg på skrivbordet, se bild på ikonen nedan:
Starta programmet genom att dubbelklicka på genvägen.
Gå ut på Internet (låt iPodder-programmet vara igång) till adressen:
http://www.sr.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2332
Markera och kopiera adressen (en i taget) på det radioprogram, som du vill prenumerera på:
 
Se till att fliken Podradiokatalog är framme i programmet! Klistra in adressen till vänster om där det står Lägg till och klicka på Lägg till. Eller tryck CTRL+N, så får du upp samma lilla fönster.
Klicka på andra knappen från vänster (Kom ikapp - Ladda bara ned de senaste avsnitten).
Om du klickar ned Arkivmenyn och väljer Egenskaper, så kommer nedanstående dialogruta upp, där du ser i vilken mapp, som mp3-filerna (radioprogrammen) sparas:
 


© Rolf Malmquist